به گــزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، دنیــا بهین فارغ التحصیل مدرسه نمونه دولــتی گلستان ولایت در شهرستان رامهرمز است. او که از پایــه دهم مطالعه جدی برای حضور در رقابت های کنکور را آغاز کرده است، موفق شد در کنکور سراسری 98 در رشته پزشکی به دانشگاه جندی شاپور اهـواز راه پیدا کند و در آینده قصد دارد پزشک متخصص قلب و عروق شود. دنیا بهین در گفت و گو با الفبا با اشاره به اینکه تا کنون در هیچ کلاس کنکوری ثبت نام نکرده است، این کار را یکی از درست ترین تصیمات زندگی اش می داند و می گوید: کلاس های کنکور به هیچ وجه تضمین کننده موفقیت دانش آموزان نیست. بلکه حضور در این کلاس ها می تواند سبب اتلاف وقت و خستگی آنـها نیز بشود.
بهین به الــفبا گفت: از دیگر مضرات کلاس های کنکور این است که اساتیدی که در این کلاس ها تدریس می کنند مجبور هستند که برای تمامی دانش آموزان حاضر که دارای سطوح علمی متفاوتی هستند، سوال طرح کنند و این خود سبب می شود که کلاس های کنکور برای دانش آموزان قـوی خسته کننده و برای دانش آموزان ضعیف حاوی مطالب گنگ و نامفهوم باشد.
او با اشاره به اینکه هر درس نیازمند یک روش مطالعه منحـصر به فرد است، به الفبا گفت: دانش آموزان باید توجه داشته باشند که همه دروس را نمی توانند شبیه یکدیگر مطالعه کنند و برای هر درس باید روش مطالعه منحصر به فردی را به کار بگیرند و این کار با «آزمون و خطا» تحقق پیدا می کند.
بهین در توضیح چگونگی پیدا کردن روش های منحصر به فرد برای مطالعه دروس مختلف گفت: من همواره سعی می کنم برای هر درس یک روش مطالعه منحصر به فرد پیدا کنم و برای این کار روش های مطالعه رتبه برتر کنکور را مورد بررسی قرار می دهم اما هیچگاه از آنها تقلید نکردم.
او روش مطالعه دروسی مثل ریاضی و فیزیک را با شیمی و زیست شناسی بسیار متفاوت دانست و گفت: به عنوان مثال در دروسی مثل ریاضی و فیزیک افزایش تست زنی و آشنایی با تیپ های مختلفی از سوالات نقش زیادی در موفقیت یک دانش آموز در این دروس ایفا می کند چون هر قدر دانش آموز با سوالات بیشتری آشنا شود راحت تر می تواند از عهده پاسخگویی به سوالات مشابه در کنکور سراسری برآید.
بهین با بیان اینکه مطالعه درس هایی مثل زیست شناسی و شیمی که دارای دو بعد «محاسباتی و مفهومی» هستند، پیچیده و دارای ظرافت های خاصی است، به الــفبا گفت: من برای مطالعه زیست شناسی روش خاصی را به کار گرفتم. به این صورت که در مرحله اول درس مربوطه را به صورت اجمالی و روزنامه وار دو بار سریع مطالعه می کردم و یک مفهوم کلی از آن را به خاطر می سپردم.
او افزود: در مرحله دوم با مراجعه به کتاب های تست، سوالات تستی مبحث مربوطه را بررسی می کردم. البته در این مرحله هنور قادر به پاسخگویی به هیچ سوالی نبودم اما با چنین راهکاری این توانایی را به دست می آوردم که هنگام مطالعه مجدد آن مبحث خاص، نکات کلیدی تستی را در کتاب درسی حاشیه نویسی و یادداشت کنم و این امر سبب فعال شدن ذهنم و مطالعه دقیق تر آن مطلب می شد.
دنیا بهین با تاکید بر اینکه دانش آموزان در طول دوران تحصیل هیچگاه نباید ناامید شوند، افزود: من وقتی در پایه دهم تحصیل می کردم یکبار در امتحان مستمر شیمی نمره 25/14 گرفتم اما پس از فرصت دو هفته ای که دبیر این درس به من داد با تلاش و امیدواری توانستم نمره خود را به 22 برسانم و حتی 2 نمره ویژه ای که برای این امتحان در نظر گرفته شده بود را نیز به دست بیاورم.
او «مــرور مداوم» مطالب درسی و استفاده از تکنیک «رد گـزینه » را از دیگر عوامل مهم در موفقیتش در کنکور سراسری و قبولی در رشته پزشکی عنوان کرد و گفت: من در اولین آزمون آزمایشی درس زیست شناسی را فقط 5 درصد زدم اما با استفاده از راهکارهایی که ذکر کردم با پیشرفت در درس زیست شناسی موفق شدم در کنکور سراسری این میزان را به 93 درصد افزایش دهم.
بهین در تبیین تکنیک «رد گـزینه » برای پاسخگویی به سوالات تستی گفت: در این تکنیک دانش آموزان پس از تکرار و تمرین خواهند توانست از بین چهار گزینه سوالات تستی، گزینه های اشتباه را یکی یکی رد کنند و در نهایت به پاسخ صحیح دست پیدا کنند.
دنیا بهین این را هم گفت که برای قبولی در رشته پزشکی در دانشگاه جندی شاپور اهواز به صورت میانگین روزی 11 ساعت مطالعه می کرد و پس از پایان تعطیلات نوروزی و در هنگامی که زمان زیادی تا کنکور 98 باقی نمانده بود، با تمرکز ویژه بر روی درس زیست شناسی 8 تا 10 ساعت در روز را به مطالعه این درس اختصاص می داد.