در حالی که در شرایــطی قرار گرفته ایم که شیوع ویروس کـرونا مرزهای سلامتی هموطنانمان را تهدید کرده است و دغدغه محافظت از دانش آموزان در مقابل عوامل بیماری زا کلاس های درس را به تعطیلی کشانده است، اما از همان روزهای ابتدایی که با تصمیم “ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا” مدارس تعطیل شد، فرآیند آموزش از طریق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و با ارائه آموزش های مجازی توسط معلمان فداکار و سخت کوش این سرزمین ادامه پیدا کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، معلمان خوزستانی نیز همــگام بــا دیگر همکارانشان در اقصی نقاط کشور عزیزمان، با اعتقاد بر لزوم “استــمرار آموزش در هر شرایطی” و باور اینکه هیچ مشکلی نباید فرآیند آموزش دانش آموزان را با چالش رو به رو سازد برای ادامه داشتن جریــان تعلیم و تربیت در سایه سنگین تب بیماری کرونا ، شروع به برنامه ریزی کردند تا از طریق فضای مجازی، درس و کتاب و مدرسه را به خانه ها بکشانند.
ارائه آموزش مجازی به دانش آموزان ابتدایی از طریق بسته های تصویری و صوتی
کورش مودت، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در گفت و گو با الــفبا با بیان اینکه آموزش در استان خوزستان با بهره گیری از فضای مجازی استمرار پیدا خواهد کرد، گفت: مدیران آموزش و پرورش مناطق و نواحی استان خوزستان باید تمهیداتی را فراهم کنند تا بتوانیم تهدیدهایی که در شرایط کنونی فرآیند آموزش را تحت تاثیر قرار داده است با بهره گیری از خلاقیت، به فرصت های مناسب در عرصه یادگیری تبدیل کنیم.
وی از فعالیت 80 سرگروه آموزشی دوره ابتدایی به صورت مجازی در آموزش و پرورش خوزستان خبر داد و گفت: راهبردهای آموزشی دوره ابتدایی توسط 80 سرگروه آموزشی دوره ابتدایی برای دانش آموزان این دوره در مناطق و نواحی آموزش و پرورش استان خوزستان تدوین شده است و همکاران ما در گروه های آموزشی به صورت روزانه مشغول تولید، ارائه و انتشار محتواهای آموزشی در فضای مجازی هستند.
مودت افزود: با هدایت سرگروه های آموزشی دوره ابتدایی به صورت اختصاصی برای هر پایه تحصیلی یک گروه تخصصی در فضای مجازی ایجاد شده است که همکاران فرهنگی و والدین دانش آموزان در این گروه حضور دارند و فرآیند آموزش دانش آموزان را پیگیری می کنند که ارائه و انتشار فیلم های کوتاه آموزشی، پاورپوینت، بسته های تخصصی تصویری وپادکست های صوتی در شبکه های مجازی بخشی از این فعالیت های آموزشی است.
شبیه سازی کلاس درس و تهیه فیلم های آموزشی توسط معلمان خوزستانی
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: برای اینکه ارائه آموزش های مجازی در دوره ابتدایی برای دانش آموزان ملموس باشد همکاران ما با شبیه سازی کلاس های درس، از تدریس خود فیلم های آموزشی تهیه می کنند و از طریق فضای مجازی در اختیار دانش آموزان و والدین آنها قرار می دهند. در عین حال ارتباط با والدین دانش آموزان دوره ابتدایی و آموزش آنها برای رفع اشکالات درسی فرزندانشان از برنامه هایی است که توسط سرگروه های آموزشی دوره ابتدایی در آموزش و پرورش استان خوزستان دنبال می شود.
فعالیت آموزشی 4 هزار و 789 دبیر متوسطه اول در فضای مجازی
مودت همچنین گفت: 4 هزار و 789 دبیر تخصصی دوره متوسطه اول نیز از طریق فعالیت آموزشی در فضای مجازی فرآیند دانش آموزان متوسطه اول را پیگیری می کنند. همچنین 240 سرگروه آموزشی دروس تخصصی فرآیند آموزش الکترونیکی این دانش آموزان را تحت راهبری و کنترل کیفیت قرار داده اند و در فرآیند تولید محتوای ارائه شده مشارکت فعال دارند.
راهبری فرآیند یاددهی و یادگیری توسط 500 سرگروه تخصصی دروس متوسطه دوم در خوزستان
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در عین حال با تاکید بر لزوم آموزش تخصصی دانش آموزان دوره متوسطه دوم به دلیل در پیش بودن امتحانات نهایی و کنکور سراسری گفت: از آنجایی که بعضی دروس پایه در دوره متوسطه دوم نیاز به آموزش تصویری دارند به دبیران توصیه شده است که انتشار بسته های تصویری برای این دانش آموزان را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: دانش آموزان دوره متوسطه دوم نیز باید نهایت استفاده را از برنامه های شبکه آموزش که همه روزه از صدا و سیما پخش می شود، داشته باشند و اشکالات درسی خود را از طریق دبیرانشان در فضای مجازی برطرف کنند. 3 هزار و 430 دبیر تخصصی دوره متوسطه دوم در آموزش و پرورش خوزستان در شبکه های مجازی حضور دارند و مشغول تولید و ارائه محتواهای آموزشی برای این دانش آموزان هستند.
برگزاری آنلاین جلسات شورای دبیران
مودت یادآور شد: همچنین برنامه ریزی شده است که جلسات شورای دبیران با موضوع ” نحوه ارتباط موثر با دانش آموزان” و ارائه مطالب درسی به صورت آنلاین برگزار شود تا ضمن آگاهی بخشی به دانش آموزان و خانواده های آنها بتوانیم از طریق فضای مجازی و با تشکیل گروه های دانش آموزی اهداف سند تحول بنیادین را در آموزش و پرورش خوزستان دنبال کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که دانش آموزان از فرآیند طبیعی تحصیل عقب نیفتند.