به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، کورش مودت روز جمعه ۱۷ آبان ماه ۹۸ در دوره آموزشی ویژه سرپرستان مدارس شبانه روزی استان که با حضور نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی در شهرستان رامهرمز برگزار شد، گفت: رفع چالش ها در آموزش و پرورش خوزستان از جمله چالش کمبود نیروی انسانی از تاکیدات وزیر آموزش و پرورش است و یک تیم 6 نفره در وزارت آموزش و پرورش این موضوع را مورد پیگیری قرار می دهند.

 

وی افزود: مدارس شبانه روزی در بخش سرانه نیازمند 12 میلیارد تومان اعتبار هستند ولی در سال گذشته فقط 2 میلیارد و 500 میلیون تومان از این اعتبار تامین شده است. بیش از 15 هزار دانش آموز در مراکز شبانه روزی دغدغه ها و مشکلات زیادی را از جمله کمبود تجهیزات و نیروی انسانی در این مراکز ایجاد کرده است که لازم است نسبت به رفع آنها اقدام شود.

 

مودت گفت: مدارس شبانه روزی در بخش سرانه نیازمند 12 میلیارد تومان اعتبار هستند ولی در سال گذشته فقط 2 میلیارد و 500 میلیون تومان از این اعتبار تامین شده است که این رقم کافی نیست. همچنین سرانه مدارس دولتی 1 میلیارد تومان است که از این رقم فقط  675 میلیون تومان آن در سال تحصیلی جاری تامین شده که این اعتبار نیز برای 1 میلیون و 200 هزار دانش آموز بسیار کم است و برای رفع نیازهای مدارس دولتی نیازمند 22 میلیارد تومان اعتبار هستیم.

 

وی با بیان اینکه در سطح استان خوزستان میانگین مدارس فرسوده 30 درصد است، گفت: البته در برخی شهرها این میانگین تا 40 درصد نیز افزایش پیدا کرده است. در استان خوزستان مجموعا  6 هزار فضای آموزشگاهی و حدود 10 هزار واحد آموزشی وجود دارد که 2 هزار فضای آموزشی باید تحت مقاوم سازی قرار بگیرند.

 

مودت با اشاره به اینکه در برنامه هایی که به وزارت ارسال شده است بر روی ارتقای شاخص های آموزش و پرورش استان تاکید شده است، افزود: آموزش و پرورش خوزستان دارای رتبه پایینی از نظر آموزشی است و این در حالی است که  در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه بر شاخص هایی نظیر بسط عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت آموزشی، ارتقا وضعیت فرهنگیان و ارتقای فضاهای آموزشی و عدالت آموزشی و پرورشی تاکید شده است که این موارد نیز از اولویت های مهم ما هستند.

 

وی گفت: البته در سند تحول بنیادین تصریح شده است که باید تلاش شود وضعیت معلم، دانش آموز و فضای آموزشی نسبت به قبل تفاوت پیدا کنند که ما در حال حاضر در فضاهای آموزشی دچار مشکل هستیم و این فضاها انگیزه لازم را برای فرهنگیان و دانش آموزان از نظر فرهنگی و تربیتی ایجاد نمی کنند.

 

مودت در عین حال کمبود نیروی انسانی را ابــر چالش استان خوزستان دانست و تصریح کرد: در حال حاضر مقام عالی وزارت دستور دادند مشکلات آموزش و پرورش خوزستان در شاخص هایی نظیر وضعیت نیروی انسانی، فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی و مسائل ورزشی و بهداشتی بهبود پیدا کند.

 

وی با اظهار اینکه لزوم رفع چالش ها در آموزش و پرورش خوزستان از تاکیدات وزیر آموزش و پرورش است، گفت: یک تیم 6 نفره به سرپرستی معاون وزیر آموزش و پرورش مسئول رسیدگی و حل معضلات آموزش و پرورش خوزستان به عنوان اولین استان در کشور است تا هر چه سریعتر شاخص های آن در مسیر کیفیت بخشی قرار بگیرد.

 

مودت در عین حال از تلاش تامین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش خوزستان خبر داد و گفت: کمبود شدید نیروی انسانی طی جلسه ای امشب با استاندار خوزستان بررسی می شود. 16 هزار کمبود نیروی انسانی مربوط به امسال نیست و این معضل طی سالهای گذشته ایجاد شده و باید تلاش شود که این معضل برطرف شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان همچنین گفت: امروز با 1 میلیون و 200 هزار دانش آموز و 65 هزار همکار فرهنگی نمی توانیم با سرانه زیر یک میلیارد تومانی مدارس را اداره کنیم. اجرای برنامه ششم توسعه و سند تحول با این اعتبارات کار بسیار سختی است و لازم است که از ظرفیت های مادی و اقتصادی  موجود در مناطق استفاده شود و تلاش کنیم منابع پایدار درآمدی برای آموزش و پرورش ایجاد کنیم.

 

مودت بیان کرد: وجود یک ساختار مدون اقتصادی در آموزش و پرورش از نیازهای این دستگاه است و لازم است این موضوع به صورت یک طرح مدون در آموزش و پرورش مورد توجه قرار بگیرد به عنوان مثال درآمدهای پوشاک و سرویس مدارس، باید به مدارس اختصاص داده شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در حال حاضر 390 هزار حق التدریس در هفته وجود دارد که ماهیانه 14 میلیارد ریال هزینه برای آموزش و پروشر در بردارد و اگر بتوانیم نیرو جایگزین این تعداد ساعت حق التدریس کنیم، می توانیم معضلاتی مانند تامین نیروی انسانی را حل کنیم.

 

وی خروج نیروهای آموزشی از استان خوزستان را از دیگر مشکلات در این استان دانست و گفت: تــراز نقل و انتقالات همیشه در خوزستان منفی است و پیش بینی می شود تا سالهای آینده نیز این تراز منفی باقی بماند و باید راهکاری همانند ایجاد یک ردیف استخدامی، به جای به کارگیری نیرو و ساعت حق التدریس، برای حل این معضل در نظر گرفته شود.

 

وی در پایان یادآور شد: باید با همگرایی و تعامل با سایر دستگاه های اجرایی، مقام عالی دولت در استان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و استفاده از ظرفیت شورای آموزش و پرورش در رفع این مشکلات گام برداریم.