به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الفبا، محمد تقی زاده در  نخستین همایش ملى یافته هاى پژوهشى در حوزه پیش دبستانی در اهواز گفت: ٢۶۵ مقاله به دبیرخانه نخستین همایش ملى یافته هاى پژوهشى در حوزه پیش دبستانی رسید که بعد از بررسی های اولیه ١٠۵ مقاله پذیرفته شدند همچنین از ١٠ مقاله برتر تجلیل به عمل آمد.

 

 

وی با بیان اینکه ٨٠  چکیده مقاله نیز به عنوان پوستر پذیرفته شدند، افزود: تمامی این چکیده ها در کتابچه همایش منتشر خواهد شد و برای استفاده مربیان و پژوهشگران به مراکز مختلف ارسال می شود.

 

 

تقی زاده با اشاره به اینکه این همایش در ۵ محور برگزار شده است، گفت: سیاست ها، استاندار سازی یادگیری پیش دبستانی و نقش و اثرات آموزش پیش دبستانی بر رشد اجتماعی ، عاطفی ، شخصیت ، گسترش زبان آموزی ، کودکان دو زبانه با گویش های محلی بخشی از محورهای همایش ملى یافته هاى پژوهشى در حوزه پیش دبستانی است.

 

وی افزود: آموزش و پرورش شناختی در دوره پیش دبستانی در حوزه علوم اعصاب شناختی ، یادگیری و حافظه و نقش و نگرش طبقات اجتماعی و گروه های مرجع و اثرگذار در آموزش پیش دبستانی از دیگر محورهای این همایش است.

 

 

وی افزود: پیش دبستانی باعث ایجاد توجه بیشتر به کودکان به ویژه کودکان مناطق محروم و دوزبانه می شود و از لحاظ علمی شرایط ایجاد رشد ذهنی، زبانی، جسمی، اجتماعی و عاطفی در کودکان را فراهم می کند.

 

 

تقی زاده گفت: یکی از اولویت های نخست برنامه توسعه آموزش و پرورش خوزستان در بین اولویت های 20گانه ، بحث پیش دبستانی و توسعه آن است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه نتایج کار محققان و پژوهشگران در حوزه پیش دبستانی در این همایش ارائه می شود، اظهار کرد: برگزاری همایش ارایه یافته های پژوهش های حوزه پیش دبستانی می تواند ضمن تبیین نقش و تاثیر دوره پیش دبستانی بر دوره های بعدی تحصیلی، زمینه ای برای تبادل تجربه محققان رشته پیش دبستانی، مربیان و مدرسان ایجاد کند.

 

 

وی در یک ارزیابی از پوشش دوره پیش دبستانی اظهار کرد: تا قبل از سال ٩٢ پوشش دوره پیش دبستانی در خوزستان زیر ٣٠ درصد بود که این پوشش با اولویت بخشی به دوره پیش دبستانی در برنامه توسعه آموزش و پرورش خوزستان در حال حاضر به صد در صد در این استان رسیده است.

 

 

وی برنامه را هویت یک سازمان عنوان کرد و گفت: اگر برنامه منسجم و مبتنی بر کار علمی و کارشناسی داشته باشیم می توانیم به نتایج مورد نظر برسیم و  شاخص هایمان  را در سطح ملی ارتقا بدهیم.

 

 

وی افزود: دین اسلام تنها دینی است که با خواندن آغاز شده است و بر این اساس لازم است که سن تعلیم و تربیت را کاهش دهیم به زیر سن مدرسه برسانیم در عین حال باید  برای ۶ سال قبل از شروع دوره دبستان برای آموزش کودکان برنامه ریزی داشته باشیم.

 

 

تقی زاده گفت: استان خوزستان دارای محرومیت های بسیار زیاد تاریخی ، فرهنگی و اجتماعی است و آمار بازماندگی از تحصیل در آن بالاست که با بهره گیری از دوره پیش دبستانی می توانیم آمار کودکان بازمانده از تحصیل را کاهش دهیم.

 

تقی زاده گفت: از نظر علمی ثابت شده است دانش آموزی که دوره پیش دبستانی را طی می کند از نظر آموزشی و رفتاری نسبت به دیگر هم سالانش موفق تر است.

 

وی آموزش دختران را مهم و اساسی برشمرد و اظهار کرد:  در حوزه پیش دبستانی و جذب بازماندگان از تحصیل دختران از اولویت بیشتری برخوردار هستند چون با تحصیل دختران شاخص های فرهنگی در جامعه ارتقا پیدا می کنند.

 

تقی زاده گفت: یکی از بزرگترین نتایج پیش دبستانی راه اندازی بیش از ٧ هزار کلاس پیش دبستانی در استان خوزستان است که در نتیجه آن ٧ هزار نیرو به عنوان مربی پیش دبستانی در استان خوزستان جذب شدند.

 

گفتنی است؛ نخستین همایش ملى یافته هاى پژوهشى در حوزه پیش دبستانی صبح امروز با حضور ٧٠٠ همکار فرهنگی در مجتمع فرهنگی رفاهی فجر اهواز برگزار شد.