سـارا ممبینـی- الــفبا: خبر کوتــاه و امــید بخش بود. «دانش آموزان پایه دوازدهم یک مدرسه در منطقه عشایری سرگچ رامهرمز موفق شدند در کنکور سراسری 98 به دانشگاه فرهنگیان راه پیدا کنند». این دانش آموزان که در یکی از محرومترین مناطق عشایری استان خوزستان زندگی می کنند، شغل معلمی را انتخاب کردند تا در راستای آنچه رسالت انبیـا و اولیای الــهی نامیده می شود، آغاز کننده راهی برای خدمت به جامعه و تربیت انسانهایی خودساخته و سخت کوش باشند. انسانهایی که کوران حوادث، شعله های امــید را در لحظه هایشان خاموش نکند. انسانهایی شبیه خودِ آنها. کسانی که در اوج محرومیت و زندگی در زیر سیاه چــادر لحظه ای از تلاش دست نکشیدند و با صبوری و استقامت، روشنی و نــور را در هــوای سرنوشتشان دمیدند.
میثـم روهنده دانش آموز رتـبه آور عشایری از منطقه محروم سرگچ است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، سپهدار طیبی مدیر مدرسه شهید مطهری، 6 سال است که در منطقه محروم عشایری سرگچ رامهرمز خدمت می کند. نــام مدرسه او از زمانـی که سازمان سنجش آموزش کشور رتبه های کنکور سراسری 98 را اعلام کرد بر سر زبان ها افتاد و در فضای مجازی تکرار شد. امروز کاربران فضای مجازی میثـم روهنده، دانش آموز مدرسه عشایری شهید مطهری که در سیاه چادر درس خواند و بی بهره از هیچ امکاناتی به رتبه 275 کنکور سراسری دست پیدا کرد و به عنوان « دانش آموز رتـبه آور عشایری» مشهور شد را به خوبی می شناسند. میثـم همانند دیگر هم سن و سالانش به کلاس های کنکوری متنوع نرفت و کتاب های رنگارنگ در اختیار نداشت اما با تکیه بر هوش ذاتی و انگیزه ای که از معلمانش گرفت، موفق شد در رشته مشاوره به دانشگاه فرهنگیان اهواز راه پیدا کند.
طیبی که از 21 ساله سابقه کار در مناطق عشایری برخوردار است از آرزوهای بلندش برای دانش آموزان با استعداد این منطقه می گوید. او با اشاره به اینکه این موفقیت یه شبه به دست نیامده و حاصل تلاش یک مجــموعه و برنامه ریزی های چندین ساله در مدرسه شهید مطهری سرگچ رامهرمز است، گفت: در 6 سال گذشته همواره در این مدرسه یک یا دو دانش آموز وارد دانشگاه فرهنگیان می شدند اما تا به حال سابقه نداشت که این تعداد از دانش آموزان با هم وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.
سنـگ تمام دبیران مدرسه شهید مطهری برای دانش آموزان
مدیر این مدرسه عشایری که ۵ تن از ۶ دانش آموز پایه دوازدهمش با هم در دانشگاه فرهنگیان پذیرش شدند، افزود: ایجاد یک تعامل منطقی بین اولیای مدرسه، دانش آموزان و اولیای آنها و برنامه ریزی برای به کارگیری نیروهای تخصصی و با تجربه از دلایل عمده ارتقای سطح علمی دانش آموزان این مدرسه و موفقیت آنها در کنکور سراسری است. دبیران این مدرسه برای دانش آموزان سنگ تمام گذاشتند و حتی پس از پایان ساعت رسمی مدرسه در اقدامی خیرخواهانه در کلاس می ماندند و به دانش آموزان این منطقه کم برخوردار درس می دادند.
مدیر مدرسه منطقه محروم عشایری سرگچ رامهرمز خاطرنشان کرد: تجزیه و تحلیل نمرات دانش آموزان و گزارش آن به خانواده هایشان، دیده شدن کمترین پیشرفت دانش آموزان و تشویق آنها با اهدای لوح تقدیر و جوایز کوچک و تلاش برای رفع نقاط ضعف و کاستی های درسی آنها با برگزاری کلاس های فوق برنامه و تقویتی، اجــرای طرح همیار معلم و به کارگیری روش های مشاوره ای از راهبــردهایی بود که برای ارتقای وضعیت تحصیلی این دانش آموزان به کار گرفته شد.
دانش آموزان را نسبت به سرنوشتی که در انتظارشان است حساس کردیم
طیبی به الــفبا گفت: روزی نبود که در برنامه های صبحگاهی مدرسه دانش آموزان را به درس خواندن تشویق نکنیم و آنان را نسبت به سرنوشتی که در انتظارشان است، حساس نکنیم. همواره سعی می شد به دانش آموزانمان انگیزه و امید بدهیم و به آنان کمک کنیم تا در راهی که برای پیشرفت برگزیده اند، موفق شوند.
مدرسه ما اینترنت و کامپیوتر ندارد
مدیر مدرسه منطقه عشایری سرگچ رامهرمز با اشاره به اینکه حدود 50 خانوار در اطراف این مدرسه زندگی می کنند، از محرومیت های این مدرسه و دانش آموزانش هم گفت. او اظهار کرد: این مدرسه تا یکسال پیش برق نداشت. مدرسه ما از امکاناتی نظیر اینترنت و کامپیوتر بی بهره است. وسایل گرم کننده ندارد و تنها از مهرماه سال تحصیلی گذشته بود که دانش آموزان توانستند از کولر استفاده کنند. با اینکه این منطقه فقط 10 دقیقه با شهرستان رامهرمز فاصله دارد اما این دانش آموزان و خانواده هایشان در محرومیت کامل به سر می برند و در کپر و چادر زندگی می کنند.
نداشتن خودکــار، واقعیتی که محرومیت دانش آموزان عشایری سرگچ را به تصویر می کشد
او با روایت خاطره ای از یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم مدرسه اش اوج محرومیت در این منطقه را به تصویر کشید. طیبی گفت: یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم این مدرسه سرجلسه امتحان نهایی جوهر خودکارش تمام شد و خودکار دیگری به همراه نداشت تا پاسخ بقیه سوالات را بنویسد اما علی رغم اینکه دانش آموزان ما با این حجم وسیع از محرومیت رو به رو هستند اما با قبولی صد در صدی، نتیجه امتحانات نهایی را با سربلندی رقم زدند. آنان گرچه سفره بیشتر روزهایشان ساده و اندک است اما همتی بلند، هوشی سرشار و عزمی راسخ دارند.
طلوع موفقیت در زندگی دانش آموزان این مدرسه عشایری
طیبی گفت: پس از پایان امتحانات نهایی چون دانش آموزان این منطقه اتاقی برای درس خواندن در اختیار ندارند و کولری نداشتند که تا از گرمای طاقت فرسای خردادماه و تیرماه خوزستان به آن پناه ببرند و برای کنکور آماده شوند، یکی از کلاس های مدرسه را به اتاق مطالعه تبدیل کردم تا دانش آموزان پایه دوازدهم در آن اتاق به گِرد هم بیایند و برای کنکور درس بخوانند. یک روز قبل از کنکور نیز یه نــهار دور همی ترتیب دادیم و به همراه یک مشاور در جمع دانش آموزان حاضر شدیم و به آنان روحیه دادیم و با هـم از فردای کنکور و لحظاتی سخن گفتیم که موفقیت چون خورشیدی در آسمان زندگی آنها طلوع می کند و خوشحالم که امروز این اتفاق رخ داده است.
امکانات یعنی استفاده درست از معلـم، زمان و کلاس درس
او با اشاره به اینکه با خوشحالی مادر میثم که فرزندنش «دانش آموز رتبه آور عشاوری لقب گرفت»، خستگی یکسال کار و تلاشش برطرف شده است، گفت: رتبه آوری این دانش آموز عشایری حاصل ارائه تعریف جدیدی از «امــکانات» در این واحد آموزشی محروم بود. از نظر ما امکانات یعنی استفاده درست و اصولی از معلم، کلاس درس، زمان و روابط انسانی و عاطفی. معلمان زیادی در طول سال تحصیلی به من مراجعه می کردند و خواستار این بودند که برای کمک به دانش آموزان این مدرسه و به خاطر فضای حاکم بر این مدرسه حاضرند امکانات مدارس شهر را رها کنند و برای تدریس به این منطقه عشایری قدم بگذارند و من قدردان لطف و محبت همکارانم هستم.
آرزوهــای برآورده شده مــادری که برای فرزندانش پــدری هم کرد
در پایگاه خبری الــفبا به سراغ مادر میثم روهنده نیز رفتیم. مادر میثم تصویری تمام قد از یک مادر عشایری است. زنــی از جنس تکاپوی ایــل که روزها چراغ خانه اش خورشید است و شبها روشنی آشیانه اش مهتــاب. او برای میثم و دیگر فرزندانش هم مادری کرده و هم پدری و در تمامی این سالها همیشه به جای دو نفر کار کرده و زحمت کشیده است. مادر میثم از وقتی که نتایج نهایی آزمون سراسری اعلام شده است خوشحال است و با آسایش خیال نفس می کشد چرا که آرزوهایی که برای فرزندنش داشت، برآورده شده است. او در گفت و گو با الفبـا با بیان اینکه از قبولی فرزندنش در دانشگاه فرهنگیان خیلی خوشحال است، گفت: این موفقیت حاصل لطف خدا، تلاش معلمان میثم، و زحمات خود اوست. میثم در طی دوران تحصیلش همیشه خوب درس می خواند و پسر با استعدادی بود.
میثم روهنده با رتبه 275 کنکور سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان می شود
میثم روهنده در رشته علوم انسانی تحصیل کرده است و عشــقی که معلمان مدرسه اش داشت سبب شد شغل معلمی را برگزید و با کسب رتبه 275 کنکور سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان شود. میثم برای به دست آوردن چنین موفقیتی به صورت میانگین روزی 6 ساعت مطالعه می کرد و به گفته مدیر مدرسه اش بر اساس نتایج آزمون های آزمایشی پیش بینی می کردند که یکی از دانش آموزان رتبه آور این مدرسه در کنکور سراسری 98 باشد.
خواستن توانستن است!
مهدی بــرین نیز از دیگر دانش آموزان مدرسه شهید مطهری و از عشایر منطقه سرگچ رامهرمز است که موفق شد در رشته دبیری مشاوره به دانشگاه فرهنگیان راه پیدا کند. او با بــاور قلبـی به اینکه « خواستــن، توانستن است»، به الــفبا گفت: ما بچه عشایر هستیم و در تمام طول زندگی مان زحمت کشیدیم و این سبب شد که جمله «خواستن توانستن است» را به صورت عملی درک کنیم.
بــرین که با معدل 18/5 دیپلم گرفته است، زحمات معلمان و مدیر مدرسه اش را یکی از دلایل عمده موفقیتش در کنکور سراسری می داند. او گفت: معلمان مدرسه شهید مطهری برای ما از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و علاوه بر اینکه به بالا بردن سطح علمی دانش آموزان توجه داشتند، به ما انگیزه می دادند و ضمن بیان ارزش های شغل معلمی و نقشی که معلمان در جامعه دارند ما را تشویق می کردند که در آینده معلم شویم و به دانش آموزان محروم کمک کنیم.
چند صباحــی دیگر تابستان در منطقه عشــایری سرگچ جای خود را به پــاییز می دهد. همه ساله پاییز برای دانش آموزان پایه دوازدهم مدرسه شهید مطهری سرگچ رامهرمز یادآور مدرسه محقر اما سرشار از مــهر و عشقی بود که سالهای زیادی در آن دانش آموختند. مدرسه ای که هم اکنون خشت خشت آن به نقش و طرحِ نــربادنی در آمده برای رسیدن این جـمع به بلندای آرزوهایی که برای آینده شان داشتند. گرچه چندین سال علم اندوزی در دانشگاه آنان را از سیاه چادرهای سرگچ دور می کند اما این دانش آموزان با خاطره های ریز و درشتی که از این منطقه عشایری دارند تا همیشه به زادگاهشان پیوند خورده اند. به امید آنکه سال آینده نیز تمامی دانش آموزانی که بر نیمکت های کلاس پایه دوازدهم در مدرسه شهید مطهری می نشینند با هم وارد دانشگاه شوند.