به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الفبا، محمد تقیزاده در نشست خبری با رسانه ها گفت: تغییر و تحول وقتی در جامعه ایجاد می شود که ابتدا آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت آن جامعه دچار تغییر، تحول و تکامل شود.
وی با بیان اینکه بزرگترین رسالت و وظیفه یک جامعه، تربیت، آموزش، بهسازی و توانمندسازی فرزندان آن سرزمین است، خاطر نشان کرد: اگر این مساله به خوبی مورد توجه قرار بگیرد در لایههای مختلف اجتماعی، دارای انسانهای موفقی هستیم و از این طریق است که میراثهای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی ما از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا میکنند.
تقی زاده تاکید کرد: بزرگترین رسالت ما شکل دادن هویت دانش آموزان است. یک دانشآموز ضعیف نمیتواند تاریخساز و تمدنساز باشد و مواریث فرهنگی جامعه خود را حفظ کند و به آیندگان انتقال دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به فاصله زیادی که بین نسل ها ایجاد شده است، گفت: چالشی که امروز با آن مواجه هستیم، تفاوت نسلی بسیار زیاد میان نسل یک دهه قبل و نسلهای کنونی است و این تفاوت، نباید تبدیل به تعارض نسلی شود. ما باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا دانشآموز را به منابع تاریخی، فرهنگی و دینی خود متصل کنیم و با این کار بسیاری از دغدغههای ما کاهش مییابد.
تقیزاده با اشاره به تدوین برنامه توسعه آموزش و پرورش استان با 20 اولویت، گفت: اولویت اول ما در این برنامه توسعه پیشدبستانی و اولویت آخر نیز کنکور بود. در حوزه پیشدبستانی با فراگیر شدن این دوره در خوزستان به رتبه یک کشور دست پیدا کردیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: در عین حال توانستیم به واسطه دوره پیشدبستانی حدود 15 هزار نیروی پیشدبستانی و حقالتدریس را در آموزش و پرورش جذب کنیم و به کار بگیریم و در طول چهار سال اخیر در مجموع هفت هزار و 300 نیروی حقالتدریس از طریق پیشدبستانی جذب شدهاند.
تقیزاده خاطرنشانکرد: در سال تحصیلی گذشته در تمام کشور سه هزار نیروی حقالتدریس جذب شدند اما آموزش و پرورش خوزستان به تنهایی چهار هزار و 300 نفر را جذب کرد.
وی تصریح کرد: از طریق اولویت بخشی به دوره پیش دبستانی در استان خوزستان شغل ایجاد شد و ما در آموزش و پرورش خوزستان توانستیم از این طریق 15 هزار نیروی پیش دبستانی و حق التدریس در طی 4 سال جذب کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان تصریح کرد: با توجه به آمار بالای بازماندگان از تحصیل، به دنبال ایجاد مانعی بر سر راه عقبماندگی دانشآموزان از تحصیل بودیم. بهترین راه برای ما نیز توسعه پیشدبستانی بود. با این کار سن آغاز تحصیل و تعلیم و تربیت را به کمتر از 6 سال رساندیم. در شرایط فعلی نیز سن تحصیل و تعلیم و تربیت از شش سال به چهار سال کشیده شده است. چراکه استان ما یک استان چند زبانه و با مشکلات مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی خاص، پراکندگی جغرافیایی و … است که نتیجه آن بازماندگی از تحصیل است.
وی با اشاره به پیشرفت آموزش و پرورش خوزستان در رتبه های کنکور، گفت: تا سال 92، خوزستان رتبه 27 کنکو را در اختیار داشت ولی با اقدامات انجام شده آموزش و پرورش خوزستان توانست در کنکور از رتبه 27 به 19 ارتقاء پیدا کند و در سال گذشته 147 نفر توانستند در کنکور رتبه کمتر از هزار کسب کنند که این آمار امسال به 170 رتبه کمتر از هزار افزایش پیدا کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان خاطرنشانکرد: توجه ویژه به مدارس دخترانه را به عنوان یکی دیگر از اولویتهای اساسی خود انتخاب کردیم. در این حوزه، توجه به مسائل تربیت بدنی و مسائل جسمی و توجه به مسائل بهداشتی اولویتهای ما هستند.
تقیزاده ادامه داد: باید شاخصهای ملی و بینالمللی را در حوزه آموزش و پرورش به خوبی شناسایی کرده و آنها را توسعه دهیم. یکی از این شاخصها کتاب و کتابخوانی است. در حال حاضر شاخص مطالعه، کاهش پیدا کرده است. همیشه تاکید کردهایم که دانشآموزان باید از چهارچوب کلاس و کتاب فراتر روند.
وی گفت: حدود هفت هزار نفر متقاضی خروج از استان بودهاند و علی رغم اعمال برخی محدودیتها برای نقل و انتقالات ، در سال جاری 450 معلم از استان خارج شدند، البته تعدادی از این معلمان در گذشته انتقال موقت داشتند اما خروجی قطعی ما امسال 200 نفر بودهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در عین حال با اشاره به اینکه در آستانه روز بازگشایی مدارس قرار داریم، گفت: با توجه به لزوم توجه به مدارس استثنایی در جلسه شورای آموزش و پرورش مقرر شد زنگ بازگشایی مدارس امسال در یکی از مدارس استثنایی استان نواخته شود.