به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، فریبا مالگرد پس از سی سال معلمی هنوز هم قلبش برای دانش آموزان این سرزمین می تپد و دغدغه آموزش آنها را والاترین دغدغه زندگی اش می داند. او معلمِ عاشقی است که به رسمِ تمامی روزهایی که پای تخته های سیاه و سفید درس داد، باز هم با قامتی استوار، اراده ای محکم و عزمی راسخ پای نظام تعلیم و تربیت ایستاده است و در حالی که روزهای بازنشستگی اش را سپری می کند دلسوز و نگران دانش آموزانی است که ممکن است در شرایط کنونی به دلیل محرومیت و کم برخورداری، از آموزش مجازی محروم بمانند.

 

تدریس در مدارس روستایی و سیره ای که ماندگار شد

 

او با اینکه دوران خدمتش در آموزش و پرورش را طی کرده اما حسِ روزهای آغازین معلم شدنش همانند “سیره ای ماندگار” در جانش جاویدان مانده است و تمامی لحظات زندگی اش را از ایثار، تعهد، گذشت و مهری بی نهایت سرشار ساخته است. مالگرد به الفبا گفت: معلمی را با تدریس در پایه اول دبستان در مدارس روستایی آغاز کردم و از همان روزهای اول نگران دانش آموزانی بودم که برای ادامه فرآیند تحصیل با مشکل رو به رو بودند و همیشه سعی کردم  به عنوان یک معلم در حد توانم کمک حالشان باشم و معضلات پیش روی آنان را برطرف کنم.

 

به یاد خاطرات مدرسه روزهای بازنشستگی را سپری می کنم 

 

مالگرد که سالهای آخر تدریس را در دبستان دکتر خانعلی از مدارس ناحیه یک اهواز گذراند، برای معلمی کردن تعریفی جز عشق ورزی سراغ ندارد، او به الـفبا گفت: از دوران معلمی خاطرات بسیار زیادی دارم که با یادآوری این خاطرات روزهای بازنشستگی ام را سپری می کنم. پایه ارتباط من و دانش آموزانم بر مبنای دوستی و مهر بود و اینها فاکتورهایی است که دانش آموزان دبستانی را به درس و مدرسه پیوند می دهد و علاقمند می کند و در سرنوشت آنها موثر است.

 

عاشـقی؛ شاه کلید موفقیت یک معلم

 

این معلم بازنشسته به معلمان جوان توصیه می کند که از عاشقی کردن در مسیر معلمی غافل نشوند. او به الـفبا: معلمان جوانی که به تازگی وارد سیستم تعلیم و تربیت می شوند انگیزه بالایی برای تعلیم دادن دارند و در کنار این انگیزه هیچگاه نباید از مهر ورزیدن به دانش آموزان غافل شوند چرا که شاه کلید موفقیت در شغل معلمی همین است.

 

شاگردم را در جایگاه مقدس معلمی دیدم

 

او که تجربه دیدن شاگردانش در مقام مقدس معلمی را نیز دارد، بیان داشت: در یکی از دوره های ضمن خدمت معلم جوانی را دیدم که با شنیدم اسمم در لیست حضور و غیاب به دنبال من می گشت وقتی او را یافتم متوجه شدم که از شاگردانم در دوره دبستان در یکی از مناطق حاشیه ای شهر اهواز بود. او را غرق در بوسه کردم و به داشتن چنین شاگردانی که قدم در راه انبیای الهی می گذارند، افتخار کردم.

 

هدیه سنتی پسندیده برای  ابراز محبت به دانش آموزان 

 

مالگرد با اعتقاد به اینکه سنت پسندیده هدیه دادن سمبل محبت است، همواره از این روش معنوی برای تحکیم دوستی با شاگردانش استفاده کرده است. مالگرد به الــفبا گفت: همیشه برای تشویق دانش آموزانم در فعالیت های آموزشی و پرورشی و به مناسبت های مختلف به آنها هدیه های کوچکی می دادم که این امر انگیزه بالایی را در آنان برای تلاش و پیشرفت فراهم می کرد. همچنین در جشن الفبا همیشه حمایت از دانش آموزان کم برخوردار از اولویت هایم بود.

 

دانش آموزانی که توانایی تهیه تبلت و موبایل ندارند را دریابیم

 

این معلم بازنشسته با اشاره به اینکه در حال حاضر با شیوع ویروس کرونا فرآیند تعلیم و تربیت در بسترهای جدیدی جریان یافته است، گفت: دانش آموزان برای بهره مندی از آموزش های مجازی نیازمند داشتن وسایل ارتباطی نظیر تبلت یا تلفن های هوشمند هستند ولی برخی از آنها به دلیل وضعیت اقتصادی خانواده قادر به تامین این وسایل نیستند.

 

مالگرد با بیان اینکه برخی از دانش آموزانی که در مدرسه سابق محل خدمتش تحصیل می کردند به دلیل کم برخورداری از موبایل و تبلت محروم بودند، گفت: برای اینکه این دانش آموزان از آموزش های ارائه شده در شبکه شاد محروم نمانند تصمیم گرفتم دو تبلت به دو تن از خانواده های دانش آموزان کم برخوردار که هر کدام دو دانش آموز در مدرسه داشتند اهدا کنم تا چهار دانش آموز امکان بهره مندی از آموزش مجازی را پیدا کنند و از درس و تحصیل دور نمانند.

 

همدلی و نوع دوستی  از الطاف الــهی است

 

او درباره وضعیت دانش آموزانی که به آنها تبلت اهدا کرد به الــفبا گفت: خانواده این دانش آموزان حتی تلویزیون نیز ندارند تا فرزندان آنها بتوانند از آموزش های ارائه شده توسط شبکه آموزش استفاده کنند. پدر یکی از خانواده از طریق جمع آوری ضایعات گذران زندگی می کند و برای برآورده کردن نیازهای معیشتی نیز با مشکل رو به رو هستند و تنها راهی که می شد این دانش آموزان را به تحصیل بازگرداند از این طریق بود.

 

مالگرد با بیان اینکه روحیه نوع دوستی و همدلی از الطاف بیکران خداوندی است، گفت: خوشحالم که توانستم برای فرزندان استانم خدمتی انجام دهم و دل این عزیزان را شاد کنم.

 

استان خوزستان دارای بیش از 1 میلیون و 50 هزار دانش آموز در پایه های مختلف تحصیلی است که این دانش آموزان باید در سال تحصیلی پیش رو برای مقابله با شیوع ویروس کرونا فرآیند تحصیل خود را به صورت مجازی و از طریق شبکه شاد دنبال کنند.

 

گرچه فرآیند آموزش در مناطقی که دارای تراکم کم دانش آموزان است به صورت حضوری برگزار می شود و بنا به ضرورت، استفاده از روش هایی مانند ارائه بسته های آموزشی جایگزین های آموزش های حضوری و آنلاین شده است. اما ! در میان فرزندان این استان کسانی هستند که دلشان برای همراه شدن با کلاس های درس آنلاین پَــر می زند ولی شرایط نامناسب اقتصادی و نداشتن گوشی های هوشمند و تبلت آنها را از این امکان بی بهره ساخته است. این آینده سازان وطن را دریابیــم ….