سارا ممبینی – الفبــا : انگشتانم را بر روی مانیتــور گوشی می کشم و روی تصویر زهـرا زوم می کنم. زهرا رو به روی تخته ی وایت بُرد ایستاده و با دستش ماژیک را برای نوشتن کلمه «بابا» می فشارد. چند کتاب جلد گرفته، نیمکت و یک صندلی ظاهر اتاق زهرا را شبیه به یک کلاس درس کوچـک کرده است. کلاسی که نور و روشنی را به کودکانه های دختری هدیه کرده است که اگر نبود، لحظه های زهرا رنگ دانستـن نمی گرفت.
خبر کوتاه و امید بخش بود. یک معلم فداکار در شهرستان لالی به زهرا که به بیماری سرطان مبتلاست در منزل درس می دهد تا این کودک از نعمت تحصیل محروم نماند. زهرا پس از طی کردن یک دوره سخت و طاقت فرسای بیماری از ناحیه هر دو پا دچار معلولیت حرکتی شده است و توانایی رفتن به مدرسه را ندارد.
حـوا احمدی، معلم مهربانی است که با حضور در کنار زهرا او را برای باسواد شدن یاری می دهد. احمدی از داستان آشنایی خود و زهرا می گوید و اینکه چگونه پا به خانه ای گذاشت که دیـگر تنها به زهرا تعلق ندارد بلکه هم اکنون قلب همه ی دوستداران «زهراهـــای» این سرزمین در آن خانه و در کنار آنـها می تپد.
افسانه حاجی پور، مدیر دبستان شهدا در شهرستان لالی، مشکل زهرا را با معلمش در میان می گذارد و می گوید که زهرا به دلیل این بیماری صعب العلاج قادر به حضور در مدرسه نیست و با موافقت معلم، کلاس درسی در خانه زهرا تشکیل می شود و معلمی که 26 سال تجربه تدریس در کلاس اول را دارد، میهمان کلاس درس کوچک زهرا می شود تا باران رحمت «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» بر صورت و دستان تلاشگر زهرا ببارد.
صدای معلم زهرا وقتی از تلاقی اولین نگاهش با چشمهای زهرا در آن کلاس آسمانی می گوید، مهربان تر می شود. او از پشت گوشی تلفن برای من اولین نگاه زهرا را توصیف می کند که سرشار از اشتیاقی بی پایان برای آموختن، خواندن و نوشتن بود. زهرا امروز می تواند حروف الفبا را بنویسد و با آنها کلمه بسازد. کلماتی که به سرنوشت زهرا معنا و مفهوم دیگری می بخشد و امید را چون جوانه ای سرسبز در دشت زندگی اش بارور می سازد.
زهرای 7 ساله از دید معلمش صبور، کوشا و شجاع است. وی در حالی که با یک بیماری سخت مبارزه می کند و جسمش بی محابا درگیراست، اما با تمام وجود گوش به صدا و کلام معلم می سپُرد و کلمات، حروف و صداها را با جان می نویسد، می شنود و می خواند تا در مسیری راه بپیماید که حاصلش دانــایی است.
معلم زهرا با تاکید بر اینکه بهره مندی از علم و دانش حق تمامی کودکان این سرزمین است، می گوید: یاد دادن و آموزش دادن از وظایف معلمان است و مطمئن هستم که تمامی همکاران من در سنگر مدرسه با دلسوزی و وظیفه شناسی به تعلیم و تربیت دانش آموزان عزیز می پردازند.
مادر زهرا نیز از اینکه فرزندنش که بیشتر لحظات زندگی اش را در بیمارستان سپری کرده است، از امکان تحصیل در منزل بهره مند شده ، رضایت دارد چرا که زهرا در صورت خروج از منزل آن هم در این هوای سرد، ممکن است بیمار شود و بیـماری حتی اگر در حد یک سرماخوردگی ساده نیز باشد، برای زهرا که یک فرآیند درمان طولانی را طی می کند، شاید سهمی مهلک و غیر قابل جبران باشد.
بخشی از هزینه های درمان زهــرا تامین می شود
محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی الفبا با بیان اینکه هیچ کودکی در استان نباید از تحصیل بازماند، گفت: فرآیند شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل در استان از اولویت های مهم آموزش و پرورش خوزستان است. از این جهت ما در آموزش و پرورش خوزستان نهایت تلاش خود را برای تحصیل کودکانی که به دلیل معلولیت، بیماری، فقر و مشکلات اجتماعی و فرهنگی ممکن است از مدرسه دور بمانند، فراهم می کنیم.
وی تلاش معلم زهرا برای کمک به تعلیم و تربیت این دانش آموز را ارزشمند برشمرد و تصریح کرد: آموزش و پرورش خوزستان فرآیند تحصیل و درمان این دانش آموز را پیگیری می کند و از محل صندوق تعاون و امداد و همیاری شرکت های بیمه طرف قرارداد آموزش و پرورش بخشی از هزینه های درمان و تحصیل این دانش آموز تامین می شود.
تقی زاده با بیان اینکه آموزش و پرورش از خانواده هایی که فرزندانی مثل زهرا دارند حمایت به عمل می آورد، اضافه کرد: طی دو سال گذشته 4 هزار و 734 کودک بازمانده از تحصیل در خوزستان به چرخه تعلیم و تربیت برگشتند در عین حال آموزش و پرورش خوزستان در راستای حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل و کم برخوردار 120 هزار نفر از آنان را تحت پوشش بسته های حمایتی قرار داده است.
اهدای ویلچـر و اختصاص معلم مشاور به زهــرا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الفبا علی ممبینی، مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان نیز با اشاره به اینکه از تحصیل زهـرا به عنوان یک دانش آموز با نیازهای ویژه در راستای طرح آموزش تلفیقی حمایت می کنیم، گفت: آموزش و پرورش استثنایی خوزستان از این آمادگی برخوردار است که در راستای کمک به این دانش آموز یک عدد ویلچر و یک واکر به وی اهدا کند.
ممبینی همچنین افزود: آموزش و پرورش استثنایی خوزستان از این هفته یک نیروی تخصصی را به عنوان «معلم مشاور» به میزان 4 ساعت در هفته به این دانش آموز اختصاص می دهد تا به زهرا و خانواده اش خدمات مشاوره ای ارائه دهد و خانم مهین هزاریان از مشاوران مدرسه استثنایی شهرستان لالی برای این کار برگزیده شده اند.
مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان اضافه کرد: در استان خوزستان یک هزار و 100 دانش آموز در طرح تلفیقی مشغول به تحصیل هستند. در عین حال اگر زهــرا امکان حضور در کلاس درس را پیدا می کند، هزینه ایاب و ذهاب این دانش آموز نیز توسط آموزش و پرورش استثنایی خوزستان تامین می شود.
راه اندازی یک پویــش مردمی برای کمک به هزینه های درمان زهـرا
مصطفی فاریابی مدیرآموزش و پرورش لالی در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی الفبا، از راهاندازی یک پویش مردمی برای کمک به هزینه های درمانی و تحصیلی زهرا خبر داد و گفت: در این پوشش بخشی از هزینههای لازم برای درمان زهرا را فراهم شد که این مبالغ به خانواده وی تحویل داده شد.
وی اضافه کرد: با پیگیری مدیر دبستان شهدا و تلاش های معلم خیر این دانش آموز همه امکانات لازم از جمله میز، نیمکت، تخته وایت برد و لوازم التحریر را برای درس خواندن زهرا در خانه فراهم شده است و این دانش آموز نیز با روحیه و تلاش مضاعف در حال یادگیری علم و دانش است.
فاریابی در ادامه با تاکید بر ضرورت جلوگیری از بازماندگی از تحصیل دانشآموزان عنوان کرد: معلم زهرا روزانه به خانه این دانشآموز مراجعه می کند و به او آموزش می دهد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان لالی در پایان گفت: مهمترین اولویت آموزش و پرورش لالی، ریشه کن کردن پدیده شوم بازماندگی از تحصیل است.
داستان امید بخش زهرا آغاز راهی برای کمک به تعلیم و تربیت فرزندان ایران عزیز اسلامی است و برماست تا با تلاشی همگانی همه کودکان این سرزمین که به دلایلی چون بیماری، فقر، محرومیت و معلولیت از تحصیل بازمانده اند، بر گِرد چراغ نورانی دانش جمع کنیم تا راه تعالی و پیشرفت در جامعه هموار تر شود.