به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الــفبا، حاج عــلی نـگازه فرطوسی، از آزادگان دوران دفاع مقدس است که به عشق سالار شهیدان، حسینیه باب الحوائج (ع) را در منطقه محروم شهرک شهید بهشتی از توابع شهر بــاوی بنیان نهاد. او پس از اینکه از نبود دبیرستان برای ادامه تحصیل دختران در این منطقه اطلاع می یابد، حسینیه باب الحوائج (ع) را که دارای قدمتی 10 سال در روایت کربــلای حسین (ع) است، برای تبدیل شدن به دبیرستانی دخترانه به آموزش و پرورش اهدا می کند تا دختران این منطقه محروم در مدرسه ای که نام باب الحوائج (ع) را بر پیـشانی دارد، آرزوهایشان برای داشتن یک مدرسه رنگ واقعیت بگیرد و با علــم اندوزی در راه تعالی، عــزت و پیشرفت ایران عزیز اسلامی گام بردارند.
حاج عــلی در این خصوص به الــفبا گفت: این حسینیه حاصل کار و تلاش 10 سال گذشته ام است و با تمام عشقی که به آقـا اباعبدلله الحسین (ع) دارم آن را برای تحصیل دختران دبیرستانی به آموزش و پرورش اهدا کردم تا فرزندان این منطقه صاحب یک مدرسه در نزدیکی خــانه خود شوند و مجبور نباشند برای ادامه تحصیل و رسیدن به مدرسه ای که نیم ساعت با محل زندگی شان فاصله دارد، پیاده روی کنند.
او با بیان اینکه کاش این توانایی را داشت که برای پسران این منطقه نیز دبیرستان بسازد، گفت: وقتی همزمان با افتتاح دبیرستان دخترانه باب الحوائج (ع) به این مدرسه رفتم اشک شوق و اشتیاق از چشمانم جاری شد و خدا را شاکرم که سعادت کمک به تحصیل دانش آموزان دختر این منطقه را به من عطا فرمود.
حاج عــلی تحصیــل دختران را نعمتی بزرگ می داند و در این باره می گوید: دختران باید درس بخوانند و وارد دانشگاه شوند چون تحصیل دختران نقش مهمی در ارتقای فرهنگ جامعه دارد و باید سعی کنیم با بهره گیری از آنچه در اختیار داریم زمینه تحصیل و علم آموزی آنان را فراهم کنیم.
او با اشاره به اینکه افتتاح این مدرسه دخترانه در منطقه محروم شهرک شهید بهشتی بـاوی باعث شد دخترانی که ترک تحصیل کرده بودند دوباره به مدرسه برگردند، گفت: بازگشت این دختران به مدرسه از اتفاقات بسیار خوبی بود که با تبدیل این حسینیه به مدرسه رخ داد و مطمئنا موجبات رضایت پروردگار و اباعبدلله الحسین(ع) را فراهم آورده است.
بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه باب الحوائج (ع)
الهام مراقی، مدیر دبیرستان متوسطه دوره دوم باب الحوائج (ع) نیز در گفت و گو با الــفبا ضمن برشمردن اثرات مثبت این اقدام خیرخواهانه گفت: پس از تبدیل حسینیه باب الحوائج (ع) به مدرسه تعداد دانش آموزان متوسطه اول ما از 78 نفر به 130 نفر رسید و هم اکنون دانش آموزان بازمانده از تحصیل نیز دوباره وارد چرخه تعلیم و تربیت شده اند، همچنین دانش آموزان روستاهای اطراف نیز برای ادامه تحصیل به این مدرسه می آیند.
مراقی افزود: این منطقه محروم در ابتدا فقط دارای یک دبستان بود که دانش آموزان دوره متوسطه اول در دبیرستانی به صورت ضمیمه این دبستان، مشغول به تحصیل بودند و این مسئله زمینه ایجاد مشکلات فرهنگی و آموزشی را در این مدرسه فراهم کرده بود و سبب شد برخی دانش آموزان از تحصیل صرفنظر کنند و خانه نشین شوند.
او گفت: با پیگیری های به عمل آمده دوره ابتدایی و متوسطه از هم جدا شد و با اهدای حسینیه باب الحوائج (ع) از سوی حاج آقا نگازه فرطوسی مکان مورد نیاز برای دبیرستان متوسطه دوره اول حضرت مریم (س) و متوسطه دوم باب الحوائج (ع) تامین شد و هم اکنون 130 دانش آموز متوسطه دوره اول و 35 دانش آموز دوره متوسطه دوم در این دبیرستان تحصیل می کنند.
مراقی این را هم گفت که احداث این مدرسه علاوه بر اینکه انگیزه برای ادامه تحصیل را در دانش آموزان افزایش داده است، سبب ارتقای شاخص های سلامت و بهداشت در منطقه محروم شهید بهشتی نیز شده است. او افزود: در حال حاضر دانش آموزان این مدرسه نقش مهمی در فرهنگ سازی در حوزه سلامت و بهداشت ایفا می کنند و با این شعار که « مدرسه خوب دانش آموز خوب می سازد» به حفظ محیط زیست و سلامت در مدرسه کمک می کنند.
او با بیان اینکه دانش آموزان این مدرسه دارای حس مسئولیت پذیری بالایی هستند، تصریح کرد: مدرسه ما سرایدار و نگهبان ندارد و تمامی کارهای مدرسه باب الحوائج به صورت خودجوش توسط خود دانش آموزان انجام می شود. البته به دلیل نبود اعتبارات یکسری کمبودها نیز در مدرسه داریم. به عنوان مثال معلم این مدرسه صندلی خود را بین دفتر مدرسه و کلاس درس جا به جا می کند چون صندلی دیگری برای نشستن در اختیار ندارد. همچنین مدرسه ما نیازمند وسایل هوشمند سازی مثل کامپیوتر است.
مرضیه دانش آموز بازمانده از تحصیل موفقی که به مدرسه بازگشته
مرضیه سلطانی یکی از دانش آموزان این مدرسه است که طی یکسال گذشته با عنوان دانش آموز بازمانده از تحصیل شناخته می شد، اما امسال و پس از احداث دبیرستان باب الحوائج (ع) دوباره به تحصیل بازگشته است تا در کنار دیگر همشاگردی هایش پله های علم و معرفت را طی کند. او که از دانش آموزان موفق و با استعداد این مدرسه است دارای مقام اول منطقه در طرح جوانه هاست و یک مجموعه داستان نیز به رشته تحریر درآورده است که به دلیل عدم توان مالی هنوز موفق به چاپ آن نشده است.
حمزه سلطانی، پــدر مرضیه در گفت و گو با الــفبا با بیان اینکه طی یکسال گذشته دور بودن مرضیه از تعلیم و تربیت یکی از سخت ترین اتفاقات زندگی اش بوده است، گفت: مدرسه مرضیه 7 کیلومتر با محل زندگی ما فاصله داشت از این رو به دلیل این فاصله، مرضیه یکسال به مدرسه نرفت اما با تبدیل حسینیه باب الحوائج (ع) به دبیرستان این مشکل حل شد و هم اکنون مرضیه با علاقه و اشتیاق به تحصیل ادامه می دهد.
او با بیان اینکه زبان مردم این منطقه محروم برای تشکر از این اقدام انسان دوستانه و معنوی حاج علـی قاصر است، گفت: دختران ما دارای استعدادهای فراوانی هستند و تبدیل حسینیه به مدرسه در شهرک شهید بهشتی باوی این امکان را فراهم کرد تا استعدادهای آنها شکوفا شود و بتوانند در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرند و آینده روشنی در انتظارشان باشد.