به گزارش پایگاه خبری تحلیلی الفبا، محمد تقی زاده اظهار کرد: دومین کارسوق ملی مهندسی ژنتیک از سوی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با همکاری و هماهنگی ستاد توسعه زیست فناوری علمی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود.
تقی زاده با اشاره به اهمیت حضور دانش آموزان خوزستانی در این کارسوق ادامه داد: بازه زمانی مرحله قطبی کارسوقها از مهرماه تا آذرماه 1397 اعلام شده است که در شش قطب کشور انجام میشود.
وی با بیان اینکه این کارسوق ویژه دانشآموزان پایه هشتم و نهم دبیرستانهای سمپاد است، افزود: مرحله قطبی در استانهای آذربایجان شرقی، تهران، کرمانشاه، فارس، سمنان و یزد برگزار میشود و دانشآموزان سایر استانها باید برای شرکت در مرحله قطبی به این استانها مراجعه کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: شش تیم چهارنفره از مدارس دوره اول متوسطه استعدادهای درخشان استان، از سیام آبانماه تا دوم آذرماه در استان فارس در مرحله قطبی این کارسوق شرکت میکند.
تقی زاده تصریح کرد: در این مرحله، کارگاههای آموزشی در زمینه آشنایی با مهندسی ژنتیک، بیوانفورماتیک، کار با باکتری، کلونینگ و آشنایی با بیانِ ژن برای دانشآموزان برگزار میشود و اگر کسی ایده و طرحی داشته باشد میتواند این ایده و طرح را ارائه دهد تا پس از داوری به مرحله کشوری راه پیدا کند.
وی در خصوص هدف برگزاری این کارسوق تصریح کرد: آشنایی دانشآموزان با علوم جدید و به خصوص زیست فناوری یکی از اهداف برگزاری این کارسوق است. برگزاری این کارسوق همچنین باعث میشود ما از استعدادهای دانشآموزان استفاده کنیم.
تقی زاده تصریح کرد: زیست فناوری در حوزههای مختلفی از جمله کشاورزی، سلامت، محیط زیست، صنایع دفاعی و نظامی کاربرد دارد و این حوزه میتواند نقش مهمی نیز در اقتدار علمی کشور داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: بر اساس شاخصهای ما در زمینه پژوهشی، تیمهای برتر استان مشخص شدند در نهایت شش تیم از شهرستانهای اهواز، بهبهان و دزفول به مرحله قطبی راه پیدا کردند.
تقی زاده خاطر نشان کرد: در این مرحله پس از کسب آموزشهای لازم و ارائه طرح و ایده، این طرحها داوری میشوند و درصورت راه پیدا کردن به مرحله کشوری با حضور طراحان یا تیمهای منتخب، مرحله نهایی رقابتها انجام میشود.
وی تصریح کرد: از حدود 150 تیم شرکتکننده، حدود 30 تیم به مرحله نهایی راه پیدا میکنند. مرحله کشوری در تابستان سال آینده برگزار میشود.
“مهندسی ژنتیک” جزء بخشهای اصلی زیستفناوری است که با طراحی، ساخت و انتقال یک سازه ژنتیکی به ژنوم میزبان منجر به بروز یک صفت خاص یا تولید محصول مورد نظر در آن میشود. با توجه به اهمیت روزافزون زیستفناوری و جایگاه “مهندسی ژنتیک” در این حوزه، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با همکاری مرکز خلاقیت موسسه علمی آیندهسازان و مرکز استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان، “کارسوق مهندسی ژنتیک” را ویژه دانشآموزان پایه هشتم و نهم مراکز سمپاد برگزار میکند.